Млада жена нагло зае паркомястото на мъж с увреждания в центъра на София (ВИДЕО)

47

Снимка: bTV

Конфликт за паркомясто, предназначено за хора с увреждания, предизвика възмущение в социалните мрежи.

Владимир Гюров се движи с инвалидна количка от 18 години, шофира от 10.

Снощи млада жена паркира на място, предназначено за хора с увреждания, в центъра на София.

„Опитах се учтиво да помоля да спра на това място, на което получих отрицателен отговор, ехидна усмивка. След като видя, че съм настоятелен, бръкна в колата, извади стикера и го постави на прозореца“, разказа Гюров пред Би Ти Ви.

„Винаги ще има хора, които ще злоупотребяват със стикерите за паркиране на инвалидни места. Проблемът е в институциите, които ги издават и не се грижат за правилното им прилагане, смята потърпевшият.

Владимир подава сигнал на 112., пристигат полицаи. Понеже момичето го няма в колата, е съставен протокол и следва проверка. Глобата, заложена в закона за това нарушение е 200 лв.

Общо 14 хиляди са стикерите в столицата, дадени от Центъра за градска мобилност. 156 са иззети от началото на годината, а 66 са били ползвани от трети лица, без да имат право. По думите му схемите за придобиване на този талон са две – или се взима на близък или роднина, или се плаща за издаването му.

От Центъра признаха, че са чести случаите, при които трети лица ползват стикерите за паркиране, предназначени за хора с увреждания. Въпреки това обаче отказаха да ни кажат дали дамата притежава такъв талон с мотива, че тази информация представлява част от личните данни.

След бурната реакция във „Фейсбук” момичето изпратило покана за приятелство на Владимир. Той обаче не иска да я приеме, защото не смята, че тя е постъпила правилно.

„Когато иде реч за морал и човещина, това е единственото нещо, което аз не мога да
преглътна”, категоричен е Владимир.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама