Наказаха полицай от Гълъбово заради „въздушна целувка“

102

Полицай от Гълъбово е бил наказан от началника си с „порицание“ заради сигнал, получен на телефон 112, че при изпълнение на служебните си задължения е отправил „въздушна целувка“ към госпожица, возеща се в преминаващ край него автомобил.

Административен съд – Стара Загора обаче отмени заповедта за наказанието, съобщава „Старозагорски новини“.

Сигналът е бил подаден на 3 септември миналата година от старозагорка, която изразила възмущението си, че униформен служител си позволява да прави подобни жестове, насочени по думите ѝ към непълнолетната ѝ щерка. Според нея това било грубо нарушение на Закона за МВР, а извършилият следва да бъде наказан.

Случаят е стигнал до съдебната зала, след като потърпевшият полицейски инспектор обжалвал заповедта за наложеното му наказание, издадена на 3 януари тази година. В хода на открито заседание състав на Административен съд – Стара Загора е отменил като незаконосъобразна заповедта и е постановил на потърпевшия да му бъдат изплатени 300 лв. от бюджета на ОД на МВР – Стара Загора, за направените от него адвокатски разходи.

Според протокола на заседанието полицейски инспектор Г. Й. наистина е бил в служебен автомобил „Киа“ на посочената от подалата сигнала гражданка дата, но нямало неопровержими доказателства, че направеният от него жест е бил „въздушна целувка“.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама