Скоро ще можем да отключваме вратите и колите си с iPhone

36

NFC чипът на iPhone скоро ще може да отключва вратата на дома и на автомобила ни, както и да плаща сметки.

Технологичният гигант се готви да представи революционния ъпдейт на устройствата си и техния NFC (near-field communication) чип, който в момента служи основно за плащане чрез Apple Pay.

Служителите на Apple вече имат достъп до новите функции и използват айфоните си за влизане в офисите и сградите на Apple. Въпреки че iPhone и сега може да се използва за отключване чрез Блутут, NFC методът е считан за много по-надежден и сигурен.

От 2014-та Apple работи съвместно с HID Global, компанията, която изработва системите им за сигурност, за да направи възможен достъпа до сгради и офиси чрез iPhone. Мобилното плащане с iPhone е възможно в Япония, части от Китай, Лондон и няколко града в САЩ, но работата с Cubic ще даде възможност iPhone да се използва като разплащателна карта от милиони хора по света.

Очаква се, че Apple ще обявят нововъведенията на предстоящата конференция Worldwide Developers, която ще започне на 4 юни. Когато новите функции влязат в употреба, дори по-стари модели телефони, произведени през 2014 и по-рано, ще могат да ги използват чрез софтуерен ъпдейт.

Източник: engadget.com
Превод и редакция: „Нова Вест“

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама