Какво е „розов данък“

101

Снимка: atibodyphoto from freedigitalphotos.net

Жените плащат по-високи цени в сравнение с мъжете за идентични базови дрехи, каквато например е обикновената бяла тениска, на едни и същи марки и производители, съобщава „Дейли Мейл“.

Според експерти, разликата може да достигне до 45%. Те са стигнали до този извод анализирайки стойността на бяла тениска за мъже и жени на различни марки производители, предлагани на територията на Великобритания.

Установили, че независимо, че става дума за едни и същи производители, плат, модел и цвят, цените са различни за мъже и жени. Специалистите по маркетинг наричат това pink tax или буквално „розов данък“.

Същата зависимост е в сила и при цените на дрехи за хора с по-големи размери. Оказва се, че те са по-скъпи при всички марки, независимо от това, че другите им показатели са напълно идентични, съобщи БГНЕС.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама