Жена отнесе подигравки за теглото си в самолет, пътник я защити

64

Публикация в социалните мрежи доби огромна популярност. В нея жена благодари на пътник от самолета, който я утешил, след като тя била унижена заради теглото си.

Савана Филипс от Оклахома, САЩ, винаги предпочитала да седи сама, когато лети, защото се съобразявала с наднорменото си тегло. Но по време на полета ѝ до Чикаго самолетът бил пълен и се наложило да лети, седнала до мъж, когото тя описва като 60-годишен, с жълти очила и представящ се за комик.

След като закопчахме коланите си, мъжът седеше до мен, а телефонът му беше на сантиметри от лицето ми. Започна да пише на някого съобщение, в което се казваше, че е седнал до „някаква смрадлива дебелана”, пише Савана Филипс във Фейсбук. „Не знам как завършваше съобщението, защото бързо извърнах глава. Бях шокирана, защото това допълнително срина самочувствието ми по отношение на теглото ми. Стана ми горещо и усетих сълзите да се стичат по лицето ми.”

Снимка: News Channel 5

Нещата се развили по интересен начин. Без Савана да знае, друг пътник, който седял на съседна седалка, също видял съобщението. Той потупал човека по рамото и му казал, че трябва да говори с него. После му предложил веднага да разменят местата си. Учтивият непознат казал на комика, че съобщението му е неприемливо и двамата веднага разменили седалките си.

Благородният пътник, Чейс Ъруин от Нашвил, успкоил жената и я уверил, че всичко е наред. „Мислех да изчакам с реакцията си до края на полета, но не можех да оставя този човек да седи до жената по време на целия полет, а тя да си мисли как той ѝ се присмива”, казва Ъруин пред медиите. „Когато видя някой да плаче, това веднага ми въздейства и ми се свива стомахът.”

Савана Филипс добавя, че се надява историята да послужи като пример за други, попадали в сходни ситуации, и споделя, че за нея Ъруин е герой. „Благодарих му и му казах, че това означаваше страшно много за мен. Той беше моят герой.”

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама