Екстрадираха мароканец за терористична дейност

42

Служители на ДМОС и ГД „Охрана“ при Министерство на правосъдието екстрадираха от страната ни 35-годишен марокански гражданин, издирван за терористична дейност, съобщиха от пресцентъра на МВР за „Нова Варна“.

Той е заловен на 13 януари тази година от българските гранични служители на ГПУ-Свиленград след незаконно преминаване на държавната граница с Турция. Представил се е за сирийски гражданин и е бил настанен в специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец.

Снимка: МВР

В рамките на извършената проверка е установена и самоличността на мъжа – марокански гражданин, както и че е обявен от съдебните власти на Мароко за международно издирване с цел арест и екстрадиция за терористична дейност като член на организация ИДИЛ.

След извършено официално запитване и потвърждаване на информацията от мароканските власти, идентификация на лицето, по дипломатическите канали е постъпило искане за неговата екстрадиция.

С решение на Окръжен съд-Хасково е допусната незабавната екстрадиция на мароканския гражданин по официална молба от 14 февруари т.г. от Апелативния съд на Рабат.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама