Предават на съд 47-годишен мъж, убил тъща си и ранил бременната си съпруга

28

Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 47-годишен мъж, убил тъща си и направил опит за убийство на бременната си съпруга, предадоха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив за „Нова Варна“.

Срещу Красимир И., на 47 г., е внесен обвинителен акт за това, че на 20.05.2017 г., в гр.Стара Загора, умъртвил 68-годишната М. Ж. и направил опит да умъртви бременна жена – съпругата си – 30-годишната Г. И., като деянието е било довършено, но не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца обществено-опасни последици за това престъпление.

На 20.05.17 г. в гр. Стара Загора, М. Ж. и Г. И. очаквали в жилището им да дойде обвиняемият Красимир И., който трябвало да вземе багажа си и да се изнесе заради предходни семейни конфликти. Към 10 часа, сутринта, пострадалата М. Ж. излязла и отишла до магазина. Тогава по телефона обвиняемият Красимир И. се обадил на съпругата си, която била бременна, и я уведомил ,че е спал в хотел и ще дойде да вземе багажа си. Обвиняемият и М. Ж. се засекли пред входната врата на апартамента, а Г. И. казала да влезнат, за да му даде багажа, като в това време тя се заключила в хола. Там било и по-голямото дете на обвиняемия и пострадалата Г.И. – 11 – годишно момче. През остъклената врата на хола Г. И. видяла как майка ѝ влиза с обвиняемия, който още в коридора я нападнал, като започнал да я удря. М. Ж. се развикала вика за помощ с думите: “Убиват ме!“ и започнала да се придвижва бавно по коридора към хола, за да се скрие в нейната стая. Обвиняемият Красимир И. я следвал, като ѝ нанасял удари с нож .

В уплахата си Г. И. първоначално не забелязала, че обвиняемият държи нож в ръката, с която удря тъща си, но незабавно се обадила за помощ на тел.112, като заявила,че бият и убиват майка й. Обвиняемият Красимир И. счупил стъклото на холната врата и пъхнал ръката си, за да я отвори. Съпругата му видяла ножа и разбрала, че майка ѝ била наранена с него. Обадила се за втори път на тел. 112 и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата за терасата. Детето било до врата на спалнята и видяло случващото се. Обвиняемият Красимир И. се насочил към съпругата си и без да каже нищо я пробол с ножа в горната част на корема. След това ѝнанесъл втори удар в същата област. Малко след това Г. И. видяла как съпруга ѝ сам се мушнал с ножа в областта на корема, обърнал се и напуснал апартамента.

Обвиняемият избягал, без да оказва помощ на пострадалите. На място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ.

Според извършените по делото съдебно-медицински експертизи е установено, че 68-годишната М.Ж. е починала от наранявания в гръдния кош, при които е последвала остра кръвозагуба, а на Г.И. й били причинени две прободно-порезни наранявания в корема, довели до разстройство на здравето, поради което тя е била настанена в болнично заведение.

Впоследствие обвиняемият Красимир И. е бил задържан в с. Пчеларово, обл. Кърджали, като до там се придвижил с такси и потърсил медицинска помощ.

Той е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама