Избраха България за домакин на европейското по бокс за жени

60

България за втори пореден път ще бъде домакин на европейско първенство по бокс за жени. Европейската централа избра София за провеждането на шампионата на Стария континент, който ще се състои от 4 до 13 юни.

Новината дойде с официално писмо от EUBC, подписано от президента й Франко Фалчинели. „Сигурен съм, че Българската федерация по бокс и местният организационен комитет за пореден път ще направят невероятно първенство за нашите елитни боксьорки и успешно ще организират това важно за EUBC събитие“, пише Фалчинели, цитиран от bTV.

Предишното европейско първенство за жени през 2016 г. отново бе в София. Миналата година българската столица прие шампионата за девойки и момичета, а в курорта Албена се проведе европейското за юноши. През 2015-а Самоков прие континенталното първенство за мъже, а година по-рано бяхме домакин и на шампионата на ЕС при мъжете.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама