Кое ще ви спаси от умората, стреса и недоспиването

55

Ползите за здравето от добрия сън са всеизвестни.

Недоспиването от друга страна не само влошава настроението и прави човек кисел и раздразнителен, но крие рискове от редица здравословни проблеми – затлъстяване, сърдечносъдови болести, диабет. В борбата срещу умората, стреса и недостатъчния сън мощен съюзник е магнезият, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на експерти от компанията за природни здравословни продукти „БетърЮ“.

Недостигът на магнезий – проблем за 70 процента от хората, води до отлагане на млечна киселина и съответно до мускулни болки, крампи и възпаления, обяснява основателят на компанията Андрю Томас, цитиран от БТА.

Минералът играе роля в над 300 биохимични реакции в тялото, например за правилно функциониране на мускулите, за здрави кости, за регулиране на кръвното налягане.
Адекватното количество магнезий допринася за регулиране и на цикъла на съня и подпомага качествената почивка. Елементът съдейства и за понижаване на „стресовия“ хормон кортизол, който може да попречи на заспиването. В добавка към това, помагайки за отпускането на мускулите, магнезият предизвиква спокойно „сънливо“ усещане.

Хората, които постоянно се оплакват от умора, стрес и недоспиване, могат да се възползват от чудодейните свойства на минерала, приемайки го под формата на хранителни добавки или чрез храни като зелени листни зеленчуци, варива, ядки, пълнозърнести продукти, черен шоколад.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама