Светът върви главоломно към конфликт, заяви Борисов

19

Бойко Борисов призова за решаване на кризата с дипломатически средства.

Векове наред сме били под владичество, иго, робство, както искате го наречете. Не за ден или два, а за 5 века. Виждате за съжаление все по-излизам лош пророк, от няколко месеца казвам как ще се влошат отношенията и накрая ще стигнем до най-лошото„, заяви Борисов на пресконференция след края на срещата си с австрийският канцлер Себастиан Курц, предаде БГНЕС.

Светът върви главоломно към конфликт, виждате вече, че политиците с имена, държави си говорят за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората. Недалеч от нашата граница Турция води война. Апелирам дипломацията и ние да направим всичко необходимо да решим кризата с дипломатически средства„, призова още Борисов.

Днес Великобритания, Съединените щати, Франция и Германия направиха днес обща декларация, в което осъхждат химическото нападение срещу бивш руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, и обвиняват за нея Русия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама