Спор за имот завърши с побой над 16-годишно момче, арестувани няма

74

Дългогодишен имотен спор завърши с брутален побой над 16-годишно момче с инициали Х.С.М. в София.

Инцидентът се случил около 17:30 часа в събота в столичния кв. „Враждебна“, след като момчето се опитало да защити баща си от разбеснели се роднини, които посегнали да го бият, съобщиха от novini.bg.

Вместо да спрат, Б.С. на 66 г. и Е.С. на 43 г. се нахвърлили с цепеници и дървени орнаменти от ограда върху момчето и му разбили главата. В опита си да се предпази, получава и множество охлузни рани по ръцете и тялото. Стигнало се дори до размахване на нож и заплаха за убийство.

След като пострадалите баща и син успяват да се отдръпнат от нападателите, родителят се обадил на 112 и на адреса пристигнали линейка и полицейски патрул. Докато двамата обясняват какво се е случило, нападателите успели да укрият част от веществените доказателства. След това били отведени в столичното 5 РУ, където писали обяснения за инцидента. Там бащата бил подложен на поредна психическа травма, след като е бил настанен в една стая заедно с нападателите на сина си.

След инцидента пострадалото момче е настанено в „Пирогов“ с комоцио, множество охлузвания по тялото и голяма прорезна рана на главата. Бащата също има лицево-челюстни травми, за което има издадени документи.
Случката се разиграла в частната собственост на пострадалите и то в момент, в който се обмисля спешна промяна на Закона за неизбежната самоотбрана.

За това престъпление се предвижда наказание за средна телесна повреда, което се наказва с лишаване от свобода до пет години. Органите на реда, обаче решават да освободят извършителите на побоя, след като им връчват предупредителен протокол.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама