100 хил. лева са осигурени за уроци в музеите

50

Снимката е илюстративна

За уроци в музеите за деца и ученици от цялата страна са осигурени 100 хил. лева по националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Това съобщиха от ресорната комисия в парламента след кръгла маса „Училището в музея. Музеят в училището“, предаде Дневник.

Музеите имат отлични образователни програми, които са съобразени с учебните програми. Няма нищо по-хубаво от това да учиш по биология в Природонаучния музей или да разбереш дадена литературна творба или период от историята като разгледаш творбите на художници по това време„, каза председателят на образователната комисия Милена Дамянова. Предстои учредяване на награда за най-добро сътрудничество между училище и културна институция.

Миналата година бе въведена възможност с една декларация за цялата учебната година учителите вече ще могат да извеждат децата извън училище, за да ги водят на музей и други събития. До тогава всеки път се искаше подписа на родителя, което на практика демотивираше учителите за такива активности.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама