Съдят 16-годишната българка, удушила бебето си

27
blank
Снимка: Илюстративна

16-годишната родилка от Казанлък, заподозряна в удушаването на бебето си, и 23-годишният й приятел, ще бъдат съдени.

Тя – за убийство, а той – защото живее с непълнолетна.

Бащата е оказал пълно съдействие на разследването. Той е очевидец на деянието. Неговите показания се подкрепят и от призната вина на майката”, заяви пред NOVA районният прокурор Таня Иванова.

Бащата е имал намерение да отглеждат съвместно детето и не е допускал, че ще се стигне до този край”, разказа още прокурор Иванова.

Началникът на отдел „Закрила на детето” Даниела Русева заяви, че досега не е постъпвал сигнал за непълнолетната Петя.

„Първият сигнал за нея е подаден от родилното на 6-ти март. Тя е постъпила за лечение и се установява, че е прясна родилка, а постъпва без новороденото ”, заяви Даниела Русева. „До момента като информация сме събрали, че Петя е добра ученичка, редовно посещава училище, проведени са разговори с класния ръководител, не е имало индикации за подаване на сигнал в отдел „Закрила на детето””, заяви Русева.

„Обвиняемана е привлечена за извършено умишлено престъпление. Тъй като е непълнолетна, се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години. Същата е признала вината си, определена ѝ е мярка за неотклонение”, заяви прокурор Иванова.

Предстои да ѝ бъде забранено напускането на държавата.

Бащата пък ще бъде съден за това, че живее с непълнолетна”, обясни районният прокурор.

Предстои изготвянето на психиатрична експертиза на младата майка.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама