Семейство обвини болница в Търново за загубата на детето си

39

Младо семейство обвинява лекари от Търновската болница за загубата на детето си. 

След дълги години живот в чужбина Илиана и Дончо се връщат в България, за да създадат семейство. Заживяват в Търново. Скоро разбират, че очакват момченце. Бременността на Илиана е спокойна… до края на шестия месец, когато се буди през нощта от силни болки в стомаха, предаде БТВ.

Веднага търси спешна медицинска помощ. Според лекарите проблемът не бил сериозен – вероятно ставало дума за гастрит.

„Когато излезе от кабинета и го попитах: „Докторе, как е положението с Илиана?“, той се обърна и каза: „Ако слушаш, жени винаги ще има оплакване, така че това е от бременността. Продължавайте напред и всичко ще мине“, разказва Дончо.

Болките обаче непрекъснато се увеличавали. И така, след няколко прегледа, приемат Илиана в Търновската  болница. Следва серия от кръвни изследвания. Оказва се с влошени показатели. Започва и терапия с обезболяващи.

„Стана ясно, че има някакъв проблем, но никой не знае какъв – споделя Илиана. – Казваха, че бебето е добре, че аз също съм добре, нищо че имам такива показатели“.

След петдневен престой в болницата изписват жената в „добро общо състояние“, но с направление за хематолог в Плевенската болница… чак за след седмица.

Още същата вечер болките стават нетърпими затова Илиана и годеникът ѝ тръгват към София. Приемат я в Майчин дом. Там установяват, че бебето вече е мъртво, а тя е на косъм от смъртта.

„Веднага при влизането жената видя, че няма сърдечни тонове. Ужасно. Почувствах се ужасно, защото това е  най-тежкото нещо“, казва Илиана.

Оказва се, че е развила хелп синдром. Следва спешна операция.

Илиана и годеникът ѝобвиняват лекарите от Търновската болница, че са проявили небрежност, която е довела до трагедията.

Жената посочва, че е имала признаците, но не са ѝобърнали внимание.

От Болницата в Търново отказват да коментират случая и твърдят, че са си свършили работата.

Според Дончо Илиана е влязла в болницата с лоши показатели и са я изписали с още по-лоши.

Семейството не вярва, че виновните ще получат наказание, но се надяват никой друг да не попада в тяхната ситуация.

„Осъден доктор няма. Просто ще бъде една загубена война“, коментира Дончо.

„Единствено Господ може да им търси отговорност. Не съм аз човекът. Оставам всичко за Господ“, казва Илиана.

След усложненията тя не вижда добре с едното око, а според лекарите ще са необходими поне четири месеца, за да се възстанови напълно.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама