ПСЖ ще се опита да взема короната на Реал Мадрид

79

Снимка: AP

Отборите на Пари Сен Жермен и Реал Мадрид ще се изправят тази вечер един срещу друг в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Защитаващият титлата си испански гранд спечели на “Сантиаго Бернабеу” в Мадрид първата среща с 3:1, но дали този аванс ще се окаже достатъчен? ПСЖ ще бъде без контузената си суперзвезда Неймар, но пък французите разполагат и с други сериозни имена, с които може да направят труден живота на Зинедин Зидан днес, пише sportal.bg.

Много е вероятно мястото на Неймар в предни позиции да бъде заето от Анхел ди Мария. Аржентинецът има какво да доказва на бившия си клуб Реал Мадрид. Той изкара четири години на „Сантиаго Бернабеу“ и завоюва доста трофеи с екипа на „Белия балет“, включително и този в Шампионската лига през 2013-14 година.

Проблем в последните дни имаше и с другата голяма звезда на ПСЖ – Килиан Мбапе. Той получи травма по време на срещата за Купата на Франция миналата седмица. Треньорът Унай Емери обаче е уверен, че младокът ще е напълно готов да се изправи срещу Реал довечера. Другата добра новина за наставника е, че опитните Тиаго Мота и Ласана Диара вече са здрави и на негово разположение.

В Реал не крият, че основен приоритет за клуба вече е спечелването на трета поредна и общо 13-та купа в Шампионската лига. „Кралският клуб“ вече отписа титлата в Примера и ще съсредоточи всичките си усилия тук. Преднината от два гола след първия мач с ПСЖ е доста комфортна за испанския клуб, но той не може да се чувства абсолютно сигурен в продължаването си напред и ще има още работа за вършене довечера.

Интересно за отбелязване е, че преди 25 години двата тима се сблъскват помежду си в несъществуващия вече турнир за Купата на УЕФА. Това се случва на 1/4-финалната фаза и Реал Мадрид отново печели с 3:1 у дома първата среща, в която Давид Жинола (47) бележи за ПСЖ, а за “лос бланкос” точни са Емилио Бутрагеньо (30), Иван Саморано (36) и Мичел (89). Това, което се случва в реванша обаче…

Мачът на “Парк де Пренс” се развива перфектно за Жинола и компания. Датата е 18 март 1993. Французите повеждат с 3:0 след попадения на либерийската перла Джордж Уеа (33), Жинола (80) и Валдо (87). Мадридчани са изправени пред тежко поражение, но в 4-ата минута на добавеното време чилийският голаджия Иван “Бам-Бам” Саморано успява да реализира безценно попадение за “лос меренгес”. Продълженията изглеждат неизбежни, но…

В 96-ата минута домакините получават право да изпълнят фаул отдясно на вратата на Пако Буйо. Следва центриране, перфектен удар на Антоан Комбуаре с глава и… топката е в мрежата, а този път попарените са гостите от Мадрид. Тук вече драмата приключва и парижани елиминират именития си съперник с общ резултат от двете срещи 5:4.

Това се оказва и звездният миг на ПСЖ в турнира през онзи сезон, тъй като на полуфиналите френският клуб е елиминиран от Ювентус, който пък на финала се справя с Борусия (Дортмунд) и грабва трофея.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама