Аз убих тъста ми, заяви Свилен Велев, обвинен за убийството в столичния квартал „Люлин“

76

Снимка: Facebook

„Аз убих тъста ми“ – това заяви пред bTV Свилен Велев – мъжът, обвинен заедно със съпругата за убийството на 87-годишния Стефан Янев в столичния ж.к. „Люлин“.

Скарахме се и го ударих. Не беше планирано. Тормозеше ни“, заяви Свилен.

Днес, 06.03.2018 г., състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбите на защитниците на обвиняемите М. С. и С. В., с които бе поискано на двамата да бъдат определени мерки за неотклонение различни от „задържане под стража“.

В хода на образуваното досъдебно производство, под надзора на Софийска градска прокуратура,  те са привлечени за извършено в съучастие умишлено убийство, чрез  нанесени множество удари по главата и тялото на възрастния мъж с твърди предмети и механична асфикция.

По досъдебното производство са разпитани свидетели, от чиито показания се установяват конфликтни отношения между обвиняемата и нейния баща, както и системно проявявана агресия към пострадалия, за което били уведомявани и органите на МВР. На 11.02.2018 г. /вероятната дата, на която е извършено престъплението/ от дома на Янев отново се чували неговите викове за помощ, както и крясъците на двамата обвиняеми. Трите им деца се намирали в съседната стая.

Пред съда обвиняемата М. В. изяви желание да се върне у дома си, за да свири на пиано и синтезатор и да се подготви за срещите си с деца, на които желае да преподава.

Софийски апелативен съд потвърди определението на СГС, с което и на двамата обвиняеми е определена най-тежката мярка за неотклонение.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама