БДЖ с безплатни билети за маршрут по избор за закъсалите през нощта пътници

74

БДЖ ще компенсира всичките пътници, които са пътували с нощните влакове № 2627 от София за Варна и № 8627 от София за Бургас, закъсали тази нощ.

Припомняме, че заради авариите се наложи пътниците им да чакат спасение с часове на минусови температури, съобщава БДЖ.

Влакът за Бургас закъса между Черноград и Айтос заради блокирал локомотив. Влакът за Варна също закъсал заради повреда на локомотива в района на гара Славяново.

От дружеството съобщават, че престояването на композициите се е наложило поради възникналите технически неизправности в локомотивите. Повредите били породени от екстремно ниските сутрешни температури. Като обезщетение пътниците от двата влака ще получат безплатен билет за пътуване с влак в страната. Билетът ще бъде за маршрут по избор. Клиентите ще могат да получат своята компенсация във всяка една гара като предоставят билети си от пътуването с нощните влакове.

От дружеството информират и че движението на влаковете продължава да се извършва в условията на усложнена зимна обстановка.

Днес няма да пътуват композициите в участъците Добрич – Кардам и Самуил – Силистра. Отменени са и пътнически влакове в участъците Бургас – Карнобат – Сливен – Карлово. Композициите, които пътуват на дълги дестинации, се движат със закъснения. Националният железопътен превозвач призовава своите клиенти да проявяват търпение и да се информират своевременно за актуалната обстановка на движение на влаковете. Поради зимните условия и прекомерно ниските температури е възможно възникването на принудителни престои и натрупване на закъснения при движението на влаковете.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама