„Селото на мъртвите“, където хората спят и живеят с труповете на близките си

182
blank
Снимка: Caters News

Снимка: Caters News

Племето на торайците се „грижи“ за отдавна починалите.

Шокиращи снимки разкриха истинско „село на мъртвите”, в което семействата изкопават починалите си роднини, чистят кокалите им и ги обличат в дрехи, пише в. „Мирър”.

Труповете седят в семейните домове в продължение на десетилетия, докато накрая семейството не организира празнично пиршество в чест на покойника, с което да го изпрати в отвъдния свят.

Починалите близки се обличат в чисто нови дрехи и дори им се дават цигари.

Местните селяни от племето на торайците третират труповете като „болни” или „настинали”, докато те не намерят най-сетне пътя си към отвъдното по време на погребалните ритуали известни като „Рамбу Соло”.

Шокиращият обичай идва от Южно Сувалеси, Индонезия, където дори погребаните се вадят от ковчезите си, за да получат нови дрехи, както и да бъдат изчистени кокалите им.

На мъртъвците се дават храна, напитки и дори биват пускани, да участват в семейните сбирки, разговори и забавления. Една от причините процесът да отнема десетилетия е, че за да отиде в отвъдното, мъртвецът трябва да бъде изпратен с жертвоприношение на крава или бик, което обаче струва много скъпо. Ето защо селяните спестяват пари с години, за да изпратят близките си, а междувременно „живеят” с тях.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама