От мияч на чинии до собственик на ИТ компания (ВИДЕО)

103

Кадър: Нова

Това е един вдъхновяващ примери за човек, който е постигнал много, благодарение на труда и упоритостта си. Какъв е пътят от това да миеш чинии в Белгия и да стигнеш до един от успешните лидери и собственици на ИТ компания в България?

Едва ли Огнян Попов, когато заминава за Белгия, осъзнава, че след известно време ще е един от бъдещите добри предприемачи в родината ни.

„Заминах буквално на шега, защото моите планове малко преди това бяха да кандидатствам в Консерваторията с пиано композиция, но уроците, които трябваше да следвам, за да вляза в този момент, бяха много скъпи. Така в един момент на съмнение и несигурност какво точно трябва да правя, се появи тази възможност. Спомням си, когато заминах, това е 2001 година, България беше извън ЕС и да отидеш в чужбина, беше все още едно сериозно предизвикателство. И си спомням, че ходихме с автобусите, защото тогава самолетите бяха много, много скъпи, и след 40 часа път с автобус, пристигнах в Белгия, където останах впоследствие над 10 години”, разказва Огнян.

Вижте повече във видеото:

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама