Родители предлагат 2500 лири на някой, който да обясни на децата им въпросите на секса

55

Темата за птичките и пчеличките понякога е доста трудна за родителите. А една британска двойка родители дори предлага 2500 лири на човек, който вместо тях да проведе с децата им разговора за секса.

Двамата родители се безпокоят, че ще предствят нещата неясно, с неправилна терминология, и, за да образоват децата си по темата, са пуснали обява в интернет, че търсят човек, способен да проведе с децата им този така важен разговор. Децата са на възраст седем и осем години, а родителите им са доста щедри в офертата си.

Семейството, което живее в Бат, е публикувало обявата в английски сайт за грижа за децата и наемане на помощ. Обявата гласи: „Имаме две деца – дъщеря на осем и син на седем. Не сме сигурни, че тук е правилното място, където да потърсим помощ, но все пак го правим. Със съпруга ми искаме да наемем някой, който ще проведе с децата ни важния разговор за секса. Както повечето родители, и ние се надявахме да имаме повече време, преди да стигнем до темата, но децата вече не са доволни от отговорите, които им даваме.”

Според обявата родителите не са доволни от сексуалното образование, което децата им получават в училище във връзка проблемите на пубертета, интимността и взаимното съгласие, поради което търсят човек, който да обясни на децата им тези неща вместо тях.
Двойката обаче не би наела когото и да е. Кандидатите трябва да са в състояние да покрият доста теми, в това число следните:

  • Как се случва сексът между двама души, които са влюбени (и за предпочитане женени, но сме достатъчно модерни и знаем, че това невинаги е възможно)
  • Взаимно съгласие (с възможна дискусия за това какво е изнасилване)
  • Секс с двата пола, от форплей до полов акт
  • Мастурбация
  • Цикъл при жените (и за сина ни, който трябва да е наясно с тази част от живота на жените)
  • Полово предавани болести и превенция
  • Сексуална превенция – противозачатъчни, презервативи и т.н.
  • Обяснение на мъжката и женска анатомия
  • Бременност
  • Различни полови роли: транссексуалност, сексуална флуидност и др.

Въпреки че обявата е доста необичайна, загрижените родители имат желание да платят 2500 лири на кандидата, който може да се справи с тематиката „деликатно и професионално”.
Самите лекции ще се записват, за да могат децата да слушат отново нещата, което ги интересуват. Родителите искат лекционният курс да се случи в рамките на шест седмични сесии.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама