Никой не е против държавата да участва в сделката за ЧЕЗ (ВИДЕО)

24

Кадър: Нова

Принципна подкрепа имаше даже и в лагера на БСП.

Заявката на премиера Бойко Борисов държавата да се включи в сделката за ЧЕЗ срещна принципна подкрепа даже и в лагера на БСП. Имаше обаче и политически резерви, съобщават от Нова.

Категорична подкрепа в четвъртък заяви довчерашният партньор под въпрос Волен Сидеров.

Ако Борисов е стигнал до тази идея, аз мога само да го поздравя! Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, а и в другите. И че трябва да имаме гаранция, че българският потребител ще бъде защитен„, коментира той.

Защитата на потребителя и според БСП минава през участие на държавата в надпреварата за ЧЕЗ. Или по-скоро, бившето дружество ЧЕЗ. Именно отминалите му години са обсъдили чешкият посланик и Корнелия Нинова – така обясни той. Колкото до бъдещето, дипломатът и червеният лидер са на различни мнения.

Сега всички трябва да изчакаме резултата от посещението на госпожа Върбакова в Прага„, коментира Душан Щраух.

Нинова обаче не иска да чака. Тя започва подписка сред клиентите на ЧЕЗ, целяща национална независимост. От няколко дни консултира действията си с български и чуждестранни юристи.

От острия тон на президента днес не стана ясно застава ли зад намерението държавата да участва в сделката за ЧЕЗ.

А на този етап ДПС се въздържаха от коментар.

 


 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама