Българска банка за развитие твърди, че няма връзка със сделката за ЧЕЗ

29

Снимка: economic.bg

Нито един лев от банката не е ангажиран със сделката за ЧЕЗ„.

Това каза Стоян Мавродиев, главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите“, предаде Агенция „Фокус“.

Нито веднъж премиерът Бойко Борисов или министърът на финансите Владислав Горанов не са влияли по никакъв начин на банката за нито една нейна сделка“, заяви той.

Странно е български банки да участват в подобни изслушвания. Още повече само една от цитираните в медиите. Ние като институция, която се ръководи от принципите на прозрачност, сме тук от уважение към парламента“, коментира Мавродиев.

Във връзка с публикации в Чехия и България, излизаме на два пъти с публични позиции, които съвсем точно казаха, че банката не е кредитирала компанията „Инерком“, не е отпускала банкови гаранции, нито за закупуване на ЧЕЗ, нито за рефинансиране на заем. Надявам се депутатите, които вероятно за да бъдат активни участници в политическия дебат, отправиха квалификации, че банката е излъгала, да ревизират позицията си“, обясни главният изпълнителен директор.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама