Напрежение и остри реплики по време на изслушането на Гинка Върбакова (ВИДЕО)

94

Кадър: Нова

Две парламентарни комисии се събраха, за да изслушат кандидат-купувача на ЧЕЗ.

Напрежение в Народното събрание заради сделката с ЧЕЗ. Две парламентарни комисии се събраха, за да изслушат кандидат-купувача на дружеството Гинка Върбакова, съобщават от Нова.

В началото на изявлението си пред народните представители тя обясни, че фирмата й „Инерком” през последните седмици е станала жертва на политически шантаж.

Свидетели сме на един политически и икономически шантаж, целящ спирането на една законосъобразна сделка. Различни политически сили, фактори и институции видяха в тази сделка възможност само за повишаване на политическите си рейтинги, тиражиране на спекулации“, подчерта Гинка Върбакова.

От лидера на една политическа партия беше зададен въпроса как Гинка от Пазарджик на 43 г. може да си купи ЧЕЗ. Мога ли и аз да върна въпрос в същия стил – а как може млада дама от село Крушовица на 28 г. да си купи „Техноимпекс”, попита тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък обясни, че според тях зад сделката стои правителството на Бойко Борисов и през цялото време то е знаело за нея.

На съвместното заседание са и представители на службите за сигурност. От ДАНС и разузнаването обясниха, че имат данни, че още от няколко години от ЧЕЗ са имали намерението да продават бизнеса си в България. Според разузнаването това е от 2010 г., а според ДАНС – от 2014-а.

От КЕВР обясниха ,че те могат да упражнят контрол, след като дружеството бъде придобито.

Представители на Банката за развитие пък обясниха, че те не са кредитор и гарант на сделката.

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама