Жълт код за опасно студено време в почти цялата страна

36

Жълт код за опасно ниски температури е обявен и за вторник в почти цялата страна, предупреждават от НИМХ.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг, които след обяд ще отслабват. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 2° – минус 5°. Температурата на морската вода е 5 – 7°. Вълнението на морето ще е 4 – 5 бала, след обяд ще отслабва.

През нощта снеговалежите от запад ще отслабват, но в Източна България ще са все още значителни. Утре и там ще са слаби, след обяд в много райони на страната временно и ще спрат. Вятърът малко ще отслабне и ще е умерен до силен, от север-североизток. Ще бъде много студено, като сутринта температурите ще са предимно между минус 7° и минус 12°, на места и по-ниски, а и дневните почти навсякъде ще са отрицателни- между минус 2° и минус 7°, в югоизточните райони малко по-високи.

През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за февруари и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще е облачно и мъгливо, ще вали слаб сняг. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра – около минус 8°.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама