ЦСКА София продължава щурма към Купата на България (Видео)

34

Снимка: sportal.bg

ЦСКА София е третият полуфиналист за Купата на България, след като надигра шампионите от Лудогорец.

Мачът се изигра през изминалия ден  на стадион Българска армия. Червените откриха резултата с гол на Николай Бодуров още в 9-тата минута на двубоя. Козмин Моци изравни за гостите в 34-та минута от дузпа. При този резултат се стигна до продължения. Кирил Десподов беше точен и донесе победа за домакините с 2:1.

В този сблъсък не липсваха и странни съдийски отсъждания. Главният съдия Георги Кабаков спести четири червени картона на футболисти на домакините, но за сметка на това правилно изгони Натанаел с директен червен картон в 110-ата минута. Тогава същото трябваше да стори и с Десподов, който в тази ситуация първи удари бразилеца в лицето, но Кабаков се направи, че не го видя. Преди това, в средата на втората част, за идентично положение съдията спести червен картон и на Тиаго, който удари в лицето противников играч.

Върха на съдийските грешки обаче бяха други две ситуации. В 48-ата минута Барт, който бе последен в отбраната, тушира откъсналия се сам срещу вратаря Мисиджан, предотвратявайки голова атака, но видя само жълтия цвят на картона. В 71-ата минута пък Лукоки вкара с глава, но попадението бе отменено. Повторенията показаха, че ситуацията е изключително спорна и по-скоро зеленият нападател бе на една линия със защитник на червените.

Червен картон можеше да види и Фернандо Каранга, който в 35-ата минута показа среден пръст на съдията.

Трябва да се отбележи и фактът, че в 115-ата минута Кабаков трябваше да изгони още един играч на гостите – Върджил Мисиджан, който извърши много груб фаул срещу Кулма, но се размина само с жълт картон.

От пресцентъра на МВР съобщиха за Нова Вест, че 15 души са били задържани преди началото на футболната среща снощи в столицата.

СДВР предприе мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението преди, по време и след провеждане на футболната среща за Купата на България между отборите на ЦСКА-София и Лудогорец, състояла се вчера от 17.30 часа на стадион Българска Армия.

Преди началото на мача, на изградените контролно-пропускателни пунктове на територията на спортното съоръжение, полицейските служители задържали 10 мъже на възраст между 18 и 44 години и 5 непълнолетни момчета за носене на забранени предмети и вещи при провеждане на спортни мероприятия. У трима от тях били намерени наркотични вещества, у двама – маски, а у останалите десет полицаите намерили пиротехнически изделия.

Не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред в столицата във връзка с провеждането на спортната среща.