Филм за Оби-Уан Кеноби може да се присъедини към галактиката на „Междузвездни войни“

126

Има вероятност Оби-Уан Кеноби да се сдобие със собствен филм. Номинираният за Оскар режисьор Стивън Долдри е в начална фаза на преговори за режисиране на филма според „The Hollywood Reporter“, които първи съобщиха новината.

Филмът, който трябва бъде посветен на мъдрия джедай – учител на Люк Скайуокър и баща му Дарт Вейдър, още е без сценарий. Няма и информация за актьори, които ще участват в него. Долдри е номиниран за Оскар в категория „най-добър режисьор“ два пъти, за филмите си „Часовете“ и „Били Елиът“.

От Дисни още не са коментирали информацията.

За феновете на легендарния герой, който беше изигран от Алек Гинес в оригиналната трилогия и от Юън Макгрегър в продължението на „Междузвездни войни“, слуховете подхранват нови надежди за отделен филм, посветен на Оби-Уан Кеноби.

Преди да изтупаме прахта от лазерния меч на Оби-Уан обаче, трябва да отбележим, че слухове за филми, посветени на героите от „Междузвездни войни“, са се появявали и преди. Феновете още чакат самостоятелния филм за ловеца на глави Боба Фет.

Ако филмът за Оби- Уан Кеноби все пак се реализира, най-вероятно той ще е част от Lucasfilm и от плановете на Дисни да разшири вселената на „Междузвездни войни“ отвъд историята за Скайуокър.

Процесът вече започна с „Роуг 1: История от Междузвездни войни” през 2016-та, който донесе на компанията над 1 милиард долара приходи.

Следващият продукт под шапката на „Междузвездни войни“ ще бъде филмът за Хан Соло, който се очаква в кината през май 2018.

Източник: CNN

Превод и редакция: „Нова Вест“