Доходите в България не са отражение на положения труд

65

Няма човек в България, който да не е наясно, че доходите на работещите не съответстват нито на жизнения стандарт, нито са адекватно отражение на положения труд. Определението работещи бедни най-точно характеризира социалния статус на голяма част от трудово ангажираните. На фона на всичко това един министър заяви, че не вижда основание за увеличение на заплатите на служителите в повереното му ведомство.Това не са просто служители, а хора, чието ежедневие е свързано с риск за живота им. Те са поели мисията да опазват имуществото ни, националната и сигурността на всеки един от нас. Работят при тежки условия на денонощен режим. С лошо оборудване и екипировка. Доходите им ги класират именно в категорията работещи бедни. Това са служителите в системата на МВР, които служат с униформи, символ на държавността. Възмутен съм от поведението на този министър.
Позицията му показва, не само че не е „един от тях“, не познава и не разбира проблемите на подопечните служители, но това е човек лишен от каквато и да било отговорност на управленец. Социалната неадекватност на управляващите вече има негативна проекция върху цялото политическо представителство, защото хората губят доверие в нас, хората избрани да защитаваме интересите им – народните представители.
Аз се разграничавам от поведението и позицията на този министър и на управляващите. Не желая да нося отговорност за неадекватното им поведение и некадърна управленска политика. Има алтернатива и тя е отразена в програмите на „БСП за България“ за сектора. Подкрепям исканията на хората, от които се очаква толкова много: от борбата с битовата престъпност до опазване на държавната граница, написа народният представител Красимир Янков и член на “Комисията по национална сигурност и вътрешен ред” в официалната си страница в Facebook.