14-годишно българче се нуждае от помощ! Събира лайкове, за да получи безплатно лечение

68

Дружество на софийските общопрактикуващи лекари изпрати писмо до медиите, в което молят за помощ за безплатно лечение на сина на семейния лекар д-р Адриана Кьосева. Момчето се казва Георги и е на 14 години, информира сайтът redmedia.bg.

Вследствие на тежък менингоенцефалит прекаран веднага след раждането момчето страда от тежка увреда на централната нервна система. От 2016 г. провежда рехабилитация в център Адели-Словакия и към днешна дата има голямо подобрение в състоянието му. Процедурите обаче трябва да се провеждат всяка година.

Тази година център Адели организира фотоконкурс на своите пациенти, а първите трима събрали най-много харесвания, получават безплатен курс на лечение, уточняват от дружеството.

Те призовават всеки, който има желание и възожност да хареса снимката на Адриана и Георги, направена пред Народния театър, и качена на сайта на лечебното заведение. Може да се гласува всеки ден, от всеки един компютър, лаптоп или смартфон по веднъж в денонощието до 23 часа на 11 юни, неделя.