Разбиха склад за амфетамини

37

Иззети са повече от 1 кг от наркотичното вещество

На един задържан за наркоразпространение е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества проведоха служители на СДВР на територията на столицата. Действията, осъществени под наблюдението на Софийската градска прокуратура, са реализирани в резултат на едномесечна работа на криминалистите.
В хода на акцията, за наркоразпространение е задържан В.М. Последвали са процесуално-следствени действия в жилището и работното му място. В дома му в столицата са открити и конфискувани близо 1 кг амфетамини. Иззети са също бутилки с течности и други консумативи, предназначени за производство на наркотици. В заведение в София, където В.М. работи, са намерени още около 50 грама амфетамини.

Днес, с постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура, на В.М. е наложена мярка за задържане до 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери (престъпление по чл. чл. 354а, ал. 2, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 4, алт. 1 от НК). Предстои да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение ”задържане под стража”.