Ето кои са новите министри

514

Коалиционният съвет на управляващите партии обяви окончателното си решение за промени в кабинета.

В Министерски съвет тази сутрин се събраха премиерът Бойко Борисов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, лидерът на НФСБ Валери Симеонов, както и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

На брифинг пред журналисти в Министерски съвет премиерът заяви:

„Заседавахме с моите колеги от коалиционния съвет. Представих им мотиви и към този момент се обединихме по няколко теми – приемаме оставките на тримата министри Маринов, Горанов и Караниколов плюс оставката на министъра на туризма Ангелкова“.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката. 

Вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова заема поста на министър на туризма на мястото на Николина Ангелкова. 

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама