Още забрани при преминаване през граничните пунктове към Гърция

107

Гръцките гранични власти преустановиха тази нощ пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Петко войвода“ – „Орменион“.

От 00 часа тази нощ Гърция спря целия трафик на автомобили и хора през граничния пункт „Илинден“ до 4 август. Няма да се пропускат и в двете посоки пътуващи, независимо от тяхното гражданство, както и всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили.

От тази нощ гръцките гранични власти ще преустановят пропускането на товарни автомобили и през граничен пункт „Капитан Петко войвода“. Забраната ще важи също до 4-ти август.

Разрешава се влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) единствено през „Кулата“ – „Промахон“ и през „Маказа“ – „Нимфеа“. Пътуванията се доказват със съответните документи.

Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само с отрицателен резултат на PCR тест за Covid-19, направен през последните 72 часа. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код, чрез попълване на електронни формуляри за локализиране. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането в страната.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама