Планетите и Луната предлагат шоу на зазоряване

64

Марс, Юпитер, Сатурн и Луната ще се подредят в небето на Югоизток

Планетите и Луната ще предложат спектакъл в деня на пролетното равноденствие в САЩ, предаде БТА. Марс, Юпитер, Сатурн и Луната ще се подредят преди зазоряване в небето на Югоизток, а Меркурий ще се издигне над хоризонта. Тази година мартенското равноденствие е най-ранно от 124 години – от 1896 г., съобщават от Нова.

То бележи началото на пролетта в Северното полукълбо и на есента в Южното полукълбо. Ще настъпи в четвъртък през нощта за територията на САЩ. Най-ярката звезда на небосклона Сириус също ще се вижда ясно.

Сириус е на 8,6 светлинни години и е особено ярка по това време на годината. За да я видите, намерете съзвездието „Орион“ на Южното небе и проследете „пояса“ му. Трите звезди в него сочат към Сириус – в Северното полукълбо той е надолу, а в Южното сочи нагоре.

 По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама