Премиерът с апел за асоциализация. Успяваме ли(СНИМКИ)

175

Улиците на София в началото на деня бяха празни. В такъв момент човек може да предположи, че сме се научили да спазваме правилата в кризисни моменти.

Опашка пред месарски магазин. Снимка: Нова Варна

Но през деня положението се промени.В хранителните магазини се пълнеха колички и торби, при това от хора в най-рисковата група, според специалистите. Трудно може да се промени ежедневието за ден, два или три. В централната част на столицата на почти всички входни врати бяха разлепени съобщения от общините, които разясняваха мерките против заразата.

Снимка: Нова Варна

Интересно беше и друго. През целият ден вчера, а и днес по всички входове в центъра на София са разпространени флаери с менютата на ресторанти, които предлагат доставка до дома. Доставката е безплатна, дори се предлага и безплатен хляб. За възрастни и пенсионери се предлага отстъпка.

Централна ЖП гара София. Снимка: Нова Варна

На Централната ЖП гара нямаше никаква разлика в полицейското присъствие. Нямаше никакви ограничения и проверки за пристигащите и заминаващи пътници.

В града, на много места можеше да се забележи опашка от хора чакащи пред квартален малък хранителен магазин. Опашки имаше и пред големите хранителни вериги. Охраната предлагаше на всеки един от чакащите дезинфектант за моментна употерба. Добро впечатление прави, че хората спазват дистанция на опашката, а не както беше в началото на извънредното положение.

Бул. „Хр.Ботев“, София. Снимка: Нова Варна

Пекарните и фурни за закуски, в които преди можеше да се влезе и хапне, дори на крак бяха отворили извънредно гише, към което с табели се насочваха клиентите.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама