Симеон Славчев внася доклад в СОС за възстановяване на чешмите в София

63

Да се възстановят всички градски чешми в София. Това поиска председателят на ПП МИР и съпредседател на „Политическа група 5“ в Столичния общински съвет инж.Симеон Славчев след като от общинското предприятие „Паркове и градски градини“ коментираха, че в столицата има едва 50 чешми.

„София има уникални минерални извори, които могат да бъдат ползвани от жителите и гостите на града. Столична община трябва да възложи на „Софийска вода“ да възстанови всички стари съществуващи чешми в парковете, в центъра и в градската среда, както и да изгради нови на местата, където няма“, обяви инж. Славчев.

От общинското предприятие се оплакват, че чешмите често се повреждат от вандали. „Трябва да се търсят решения на тези проблеми. Това, че се появяват трудности, не означава, че трябва да се откажем да поддържаме тези съоръжения в столицата, както и да изградим достатъчно градски чешми за нуждите на софиянци“, беше категоричен общинският съветник.

Инж. Симеон Славчев настоява незабавно да се предприемат действия за възстановяването на градските чешми в София. Вандалските прояви и посегателства могат да се ограничат, като всички градски чешми, които са богатството на столицата, се включат в системата за видеонаблюдение на София.

Председателят на ПП МИР ще внесе и доклад в Столичния общински съвет, с който всички градски чешми да се възстановят. Така в най-горещите дни от годината столичани ще могат напълно безплатно да ползват водата в градска среда.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама