Денков: Десислава Атанасова наруши споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

62

Това обяви днес Николай Денков от коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“. Повод за реакцията му станаха изказани от Десислава Атанасова думи тази сутрин

„Имаме причини да бъдем внимателни в отношенията си с ГЕРБ-СДС, защото във всеки един момент може да се окаже, че това, което сме се споразумели, може да бъде нарушено, поставяйки допълнителни условия или различни други акценти“, заяви на брифинг в кулоарите на НС Николай Денков от ПП-ДБ.

Денков коментира, че със свое изказване от днес, направено от парламентарната трибуна, Десислава Атанасова е нарушила предварителното споразумение между двете формации. Той припомни, че освен избор на председател на парламента, който пост беше зает от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, споразумението е предвиждало на ротация да подлежи и ръководството на Комисията по правни въпроси, чийто председател да бъде излъчен от ПП-ДБ.

„Десислава Атанасова всъщност наруши това споразумение. Това трябва да бъде ясно на всички. Надявам се, че ГЕРБ-СДС ще преразгледа тази си позиция и ще се върне на позицията, която заедно преди това сме уточнили“, заяви още Денков.

Повод за изказването на Денков станаха думите на Десислава Атанасова от тази сутрин. Тя заяви, че „една или друга комисия единствено може да се случи“, ако на насрочената за 17:00 ч. среща днес се постигне споразумение за общо управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.