Милиони подкрепиха Ердоган на митинг в Истанбул (ВИДЕО)

75
Колаж: Редакция "Нова Вест"

Въпреки съобщения съвсем на скоро за разклатеното здраве на турския президент, вчера той взе участие в митинг, на който присъстваха около 2 милиона души.

Два бяха големите митинги вчера в Истанбул, но този на настоящият президент Ердоган събра невъобразимо множество. Той нарече опонентът си „пияница“ и привърженик на ЛГБТ-ценностите. Същевременно безредици избухнаха на демонстрация на опозицията в Ерзурум.

Огромно множество се събра в Истанбул на митинг на Реджеп Ердоган. Според проправителствените медии е имало повече от милион и половина души.

Дори тази оценка да е преувеличена, истинско море от хора посрещна президента на Турция на международното летище. Той изостри тона срещу опозицията. Ердоган нарече главния си конкурент в предизборната борба „пияница”. И определи опозиционните партии като привърженици на ЛГБТ.

По същото време безредици избухнаха на предизборен митинг на опозицията в Ерзурум. Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу говореше пред привърженици на опозицията, когато проявата беше нападната от група от сто души. Те замеряха Имамоглу с камъни. Полицията се намеси с водни струи и сълзотворен газ.

По публикацията работи: Венета Николова