Полицията в Нидерландия спипа пиян шофьор: Шофьорската му книжка била с лика на Борис Джонсън и с украинското знаме (ВИДЕО)

179
Колаж: "Нова Вест"

Холандската полиция арестува „фалшив Борис Джонсън“ по подозрение, че е шофирал в нетрезво състояние. Мъжът е проверен, след случил се инцидент близо до моста Ема в северния град Гронинген. Тогава полицаите с почуда установили, че мъжът притежава шофьорска книжка с лика на Борис Джонсън. Дори още по-интересна и необичайна става ситуацията, имайки предвид, че върху шофьорската книжка не е британското, а украинското знаме. Това е необичайно, дори с нивото на подкрепа на Джонсън за страната.

Холандската полиция, която арестува мъж във връзка с инцидент, свързан с шофиране в нетрезво състояние, с изненада установи, че името в шофьорската му книжка е Борис Джонсън, съобщава The Guardian.

Фалшивата шофьорска книжка на шофьора съдържала снимката на бившия британски премиер и истинската му дата на раждане. Уж била издадена през 2019 г. и валидна до края на 3000 г.

Говорителят на полицията Тайс Дамстра заяви, че служителите разследват инцидент малко след полунощ в неделя, когато автомобил се е блъснал в стълб близо до моста Ема в северния град Гронинген. Автомобилът е бил изоставен, но по-късно полицията е получила информация, че шофьорът е стоял на моста.

„Лицето не можа да се идентифицира и отказа да се подложи на проверка с алкотест“, заяви Дамстра в понеделник. 35-годишният мъж от малкото градче Зуидхорн, западно от Гронинген, е бил арестуван, а полицията е претърсила автомобила. „Вътре полицията откри фалшива шофьорска книжка, уж принадлежаща на Борис Джонсън“, каза Damstra.

Полицията не можа да каже къде е направен фалшивият документ, но Кися Хекстер, бивш кореспондент на обществената телевизия NOS за Русия, заяви в туитър, публикуван от NOS, че фалшиви шофьорски книжки могат лесно да се купят в туристическите магазини в Украйна.

Дамстра добави: „Доколкото ми е известно, истинският г-н Борис Джонсън не е бил в Нидерландия по това време“.

Превод и редакция: Пламена Сутева