Двама рекордьори-любители на чашката и шофирането са задържани от полицията. Колко е отчел дрегерът този път?

51
Колаж: Редакция "Нова Вест"

Двама са установени, че управлявали МПС под влиянието на алкохол, като дрегерите на пътните полицаи са отчели почти еднакви рекордни стойности на концентрация на спиртни напитки в кръвта. За това съобщават за медия „Нова Вест“ от ОДМВР-Бургас. Единият от шофьорите-нарушители обаче е отказал да даде кръвна проба и е задържан от властите за 24 часа. Ето подробностите:

Вчера около 23.16 ч. в района до х-л «Амадеус 19» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Лексус», с бургаска регистрация. Той бил управляван от 48 годишен руски гражданин, живеещ в Несебър, като установили, че същият шофирал след употреба на спиртни напитки. Дрегерът отчел концентрация на алкохол в кръвта от 1,63 промила.

При другият случай, служители от първо Районно управление – Бургас в района до магазин «Хонда» на бул. «Тодор Александров» извършили проверка на лек автомобил «Мерцедес С 200», с бургаска регистрация. МПС-о било управлявано от 46 годишен бургазлия. Полицаите веднага установили, че същият шофира след употреба на алкохол. Дрегерът заковал на 1,62 промила. Водачът обаче отказал да даде кръвна проба, в следствие на което е задържан за срок до 24 часа.

Работата от страна на полицията и по двата случая продължава.