Нововъведения в етажната собственост: Общото събрание на блока вече ще може да става и онлайн

149
Снимка: Google Street View

По този начин щяло да се даде възможност на повече хора да да присъстват на общите събрания и да се осигури по-добра комуникация в етажната собственост. За промените в закона съобщиха от правителствената пресслужба

Министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев приеха промени в Закона за управление на етажната собственост. Крайната цел е да се улесни достъпът до парите за енергийно обновяване, съобщиха от пресцентъра на МС.

С промените се дава възможност общото събрание на собствениците да се провежда в присъствен и в онлайн формат. Така се увеличават възможностите за участие на повече собственици, ползватели и обитатели и се създават условия за по-добра комуникация в етажната собственост.

Дава се възможност собствениците, които участват онлайн в общото събрание, да могат и да гласуват неприсъствено. Неприсъственото гласуване може да стане и до 7 дни преди провеждане на общото събрание чрез декларация. Документът трябва да е подписан саморъчно и предаден на управителния съвет (управителя), или изпратен на електронна поща, подписана с квалифициран електронен подпис.