За 14-годишния, убил с кол македонец у нас: Има версия за отправено неприлично предложение (ВИДЕО)

153
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа непълнолетно лице, обвинено в убийството на гражданин на Северна Македония. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Бургас за медия „Нова Вест“. По-рано днес се състоя брифинг на прокуратурата, по време на който бяха разкрити скандални подробности и версии около случая

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа М. С. – непълнолетен, но разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си. Той е обвинен за това, че умишлено е причинил смъртта на 49-годишен гражданин на Северна Македония.

Престъплението е осъществено в неустановен момент, през времето от 17.00 ч. на 22.04.2023 г. до 11.00 ч. на 27.04.2023 г., в открита местност, намираща се на територията на к.к. „Слънчев бряг“ – запад.

Жестоко убийство край Слънчев бряг: 14-годишно българче умъртви македонец със заострен кол

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с дървен кол, с който са нанесени удари по главата и тялото на пострадалия.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемото лице.

14-годишният, задържан за убийството на македонеца, е криминално проявен. Срещу него има образувано досъдебно производство за грабеж на украински гражданин, както и за кражба. Това обявиха на брифинг разследващите в Бургас.

Жертвата и македонецът не се познавали. „Осъществили са контакт на улицата. Според данните е имало някаква уговорка за сексуален контакт. Придвижили са се до мястото на престъплението. Отишли са до съответната горичка, но в последствие се е отказал, при което пострадалият го е дръпнал, и той в своя защита, е взел кола и го е ударил по главата няколко пъти”, каза директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов.

Другият възможен мотив за престъплението е ограбване на жертвата. „Липсват 1800 лв. Установено е, че с част от тях е изкупен залог в заложна къща. С останалата част извършителят си е купил вещи за себе си”, допълни той.