Жестоко убийство край Слънчев бряг: 14-годишно българче умъртви македонец със заострен кол

2262
Снимка: Pixabay.com

За брутално убийство, извършено от непълнолетен български гражданин, съобщиха за медия „Нова Вест“ от ОДМВР-Бургас. 49-годишен македонец е намерен обезобразен в гориста местност край бургаския курорт „Слънчев бряг“. Причините за жестокото деяние се изясняват. Ето какво се знае до момента:

Вчера около 11.14 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за това, че в гориста местност до заведение «Бъчвата» в Слънчев бряг – запад, е открито мъжко тяло с видими наранявания в областта на главата.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър е установено, че тялото е на 49 годишен македонски гражданин, влязъл в България на 24.01.2023 г. през ГКПП – Гюешево.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия / сред които разпити, изземване на видео записи от охранителни камери в широк периметър и др./ е констатирано, че извършител на убийството е 14 годишен младеж от Несебър, който е задържан със заповед за срок до 24 часа.

Същият осъществил деянието, чрез нанасяне на удари с окастрен кол.

Причините за извършеното убийство са в процес на изясняване.

Работата по случая продължава от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Несебър.