Ученик със среден успех 4,98 получава стипендия от 9 млн. долара (ВИДЕО)

528
Кадър: Youtube/WWLTV

Неговото име е Денис Барнс и е кандидатствал за 200 колежа. Твърдо решен е да получи двойна диплома по компютърни науки и наказателно правосъдие. 

На 16-годишно момче от Ню Орлиънс са предложени университетски стипендии за над 9 млн. долара и е получило предложения за прием от 125 училища, съобщава Дейли Мейл.

Денис Барнс, който въпреки възрастта си е в последната година на гимназията, кандидатства в 200 колежа в цялата страна от август миналата година.

Където и да отиде, Барнс планира да получи двойна диплома по компютърни науки и наказателно правосъдие. Умният ученик все още не е решил в кой колеж ще учи, но ще обяви това съвсем скоро.

Сега младият гений се стреми да счупи световния рекорд за най-голяма сума в предложенията за стипендии – през 2019 г. гимназистка от Луизиана събра 9,4 млн. долара.

Моята цел е да достигна 10 млн. долара, казва Барнс. От гимназията сега работят с Гинес, за да потвърдят рекорда му.

Барнс има среден успех от 4,98 и заема ръководни позиции в главата на Националното почетно общество в гимназията си. Той също така владее свободно испански език и вече се обучава в колеж в Южния университет в Ню Орлиънс.

„Ще кажа, че не винаги съм бил отличник. Винаги съм бил отдаден на това да си върша работата в училище и да получавам добри оценки като средностатистическо дете’, каза той.

Превод и редакция: Пламена Сутева