Пастор карал последователите си да постят до смърт, за да се срещнат с Иисус: Открити са десетки тела

624

Цели 39 тела са открити в земи, собственост на пастор в Кения. Последователите му постели толкова усърдно, че в крайна сметка умирали от глад. Предстои разкопаването на още плитки гробове, казва началникът на полицията в окръг Малинди Джон Кембой. Пастор Пол Макензи бе арестуван на 14 април заради връзки със сектантска дейност. Най-малко 43 души са загинали от дейността на пастора

Тридесет и девет тела са открити досега в земите, собственост на пастор в крайбрежна Кения, който беше арестуван за това, че карал последователите си да постят до смърт, съобщава Асошиейтед прес.

Общият брой на загиналите е най-малко 43 души, тъй като още четирима души са починали, след като миналата седмица те и други хора са били открити да гладуват в международната църква „Добра новина“.

Органите на реда влязоха в имота на пастора в Малинди след сигнал от граждани. Там бяха открити 15 изтощени от глад лица, включително четиримата, които по-късно починаха. Последователите заявили, че са гладували по нареждане на пастора, за да се срещнат с Иисус.

Полицията е била уведомена, че във фермата на Макензи има десетки плитки гробове, чието разкопаване е започнало в петък.

През последните четири дни самият Макензи обяви гладна стачка, докато е в полицейския арест.

По публикацията работи: Пламена Сутева