15-годишната Радост спешно се нуждае от помощ: Бори се с рак на костите (СНИМКИ)

312
Снимка: Facebook/ ''Да се обединим за Радост''

15-годишната Радост Жечкова има нужда от помощта на всички ни! Момичето се бори с диагнозата „сарком на Юинг“. Всичко започва през октомври, когато тя изпитва болка при каквато и да е работа, при нормални движения. В момента младото и борбено момиче е на лечение в Истанбул.

“Нещата бързо ескалираха до момента, в който ми беше трудно да ходя и понякога да спя. Срещахме се с изключително много доктори, които не успяха да диагностицират проблема, общо взето решиха, че е заради растежа, заради възрастта“, разказа пред Бнт самата Радост.

„На 8 март след ядрено-магнитен резонанс на засегнатата област бяхме изпратени на биопсия със съмнение за синдром на Юинг“, продължи разказа майката на Радост – Деница Маринова. След консултации с много специалисти родителите на 15-годишното момиче взимат решение то да се лекува в Истанбул, където диагнозата е потвърдена. „Беше ѝ направена операция по спешност, трябваше да се възстанови и нямаше как да се приберем в България, пък и не можеше да пътува или лети с поставения имплант“, допълни майката.

“Първата химиотерапия на Радост премина и тя е изписана от болницата. Имаше моменти на слабост, припадък, гадене, повръщане … цяла палитра от емоции и състояния за тези пет дни на химия, но Радост се справи и премина и през това като истински герой. Днес бяха направени и контролни кръвни изследвания, които бяха с леки отклонения само. След 9 дни предстои подържаща вливка еднократна без хоспитализация в болницата. След това за Радост предстои втора химиотерапия, която днес беше заплатена на стойност отново 20000 евро. Всичко се случва благодарение на вас и нейната борбеност. Знаем, че сумата за лечение е много висока … но вие ни върнахте вярата, че доброто е навсякъде и ще успеем заедно. За момента сумата с която разполагаме е около 62000 лева. Почти сме събрали и за третата и четвъртата химиотерапия, като тяхната стойност е 40000 евро.“, пишат от страничката в помощ на Радост във “Фейсбук.“

Може да помогнете и на дарителската сметка:

Denitsa Yankova Marinova BG20RZBB91551013058788
BIC: RZBBBGSF