Скандална случка: Мъж простреля дете с въздушна пушка, докато си играело с приятели

67

Шокиращият случай е от село в Шуменско. Деянието е извършено вечерта на 20 април. 9-годишното момченце е улучено в главата, но за щастие се оказало, че раната е повърхностна. Детето е простреляно, докато си играело с приятели в район на читалището в село Косово. Извършителят, който е на 42 години, е задържан. Иззети са оръжия и боеприпаси от дома му

По информация от полицията извършителят е мъж на 42 години. След 19:30 часа на 20 април 9-годишното момченце е постъпило за преглед в шуменската болница, придружено от своите родители. Детето е било с открита рана в дясната част на главата над ухото.

За щастие е установено, че раната е повърхностна. Детето е настанено за лечение – без опасност за живота.

По-късно, след проведено разследване, станало ясно, че извършителят е 42-годишен мъж. Той е произвел изстрел с въздушна пушка и уцелил момчето, което играело в района с други деца.

Незабавно е извършено претърсване в обитаваното от мъжа жилище, като са иззети въздушна пушка със сачма в нея.

Открити са още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул – възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител.

Намерени са два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с вид на барут, боеприпаси за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони. Районът е бил отцепен.

Извършителят е задържан. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.