ИТН при консултациите с Радев: Ние ще бъдем опозиция на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ще упражним сериозен контрол (ВИДЕО)

51
Кадър" Facebook/ Румен Радев

Днес на „Дондуков” 2 Радев посрещна още „Възраждане”, ДПС и БСП. Завърши и втората серия от консултации при президента. Последни на среща с държавния глава за приоритетите на страната се явиха представители на най-малката парламентарна група – „Има такъв народ“.

„Радваме се отново да ви видим на поредните консултации за правителство“. С тези думи се обърна президентът към представителите на партията.

“Ние не сме стандартна политическа партия, ние сме ИТН.“ Започна своята реч Тошко Йорданов. “Според нас  в тази тежка обстановка, всеки български гражданин я усеща по джоба си, политически отговорно е да има кабинет. При нас не се налагат щампи. Убеден съм, че не е само това завръщане, а ще се разминем по стълбата нагоре с някои партии, които бяха по-високо. Ще се срещнем когато те слизат надолу. Има и сериозни съмнения дали по-предните избори са били достатъчно честни предвид репликите между БСП и ПП вътре в парламента. Изпитваме съмнения относно това“, коментира той.

“Що се отнася до мнозинството ГЕРБ, ПП-ДБ, ние сме опозиция на тази конфигурация, ако те продължат да се събират, което си е тяхно право разбира се, ние ще упражним сериозен контрол съобразно нашата тежест. Това което няма да можем да спрем като техни грешки ще го направим публично достояние за хората. Факт е че трябва да се приемат законите по Плаза за възстановяване има и неща като предложения, които ние не подкрепяме. Веднага давам пример за това, което двете коалиции ГЕРБ, ПП_ДБ извадиха като намеренията за законодателната сфера. Ние не бихме подкрепили темата за геотермалната идея за енергия. Този план беше написан еднолично от Асен Василев и Кирил Петков.“

“Ако няма редовно правителство според нас не е добре да се приема бюджет, защото подобни бюджети бяха приети 2 пъти и са от т.н “сватбарски бюджети“, които партиите започват с цел надуване на разходите и никой не си задава въпроса от къде ще дойдат парите. Това е изключително вредно поведение на партиите, да харчим парите от плана за възстановяване е изключително неправилно, да не кажа друга дума.“, добави още той.

По публикацията работи: Велислава Велева