Борисов пита ПП-ДБ: С подкрепата на кого ще направите кабинет с втория мандат? (ВИДЕО)

76
Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Ръководството на ГЕРБ излезе с пресконференция пред медиите, след провело се заседание на Изпълнителната комисия на партията. Борисов направи коментар след категоричния отказ на коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ за участие в правителство с мандат на ГЕРБ

Партията на „Промяната” и „Демократична България” казват, че с втория мандат искат да направят правителство. С подкрепата на кого? Молбата ни е да назоват поименно с кого. Защото формулировката „с всички” означава с никого. Да кажат – във втория мандат очакваме подкрепа на ГЕРБ или не очакваме. Очакваме да ни подкрепи ДПС, ИТН, „Възраждане” или БСП. Да кажат под всички кого разбират. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вариант А – очакваме подкрепа на ГЕРБ. Ако очакват такава подкрепа, да седнем на една лидерска среща тези дни и да се разберем в какво се изразява. Ако е да натиснем веднъж копчето, добре. А след това? Представяте ли си да отидат да арестуват Слави Трифонов и аз да науча това от медиите? С какъв механизъм ние ще спрем това? Какъв ще е механизмът на управление и контрол“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Ако имат договорка с други партии, ние тогава в рамките на първия мандат ще предложим абсолютно същото, което те предлагат. При нас обаче рискът е да мине“, разкри Борисов.