Според народни поверия не бива да броим парите си вечер: Какво е обяснението?

134

Според народните вярвания, не е никак добра идея да броим спестяванията си вечерно време. според поверията, тези, които броят парите вечер, ще трябва да харчат много през деня. Освен това според същите народни вярвания, по този начин печалбите биха могли да се разпръснат върху незначителни покупки или върху непредвидени нужди, които ще възникват редовно.

Броенето на средствата вечер може да се превърне в източник на редица проблеми, свързани със заеми или други дългове, които ще бъдат трудни за изплащане навреме и ще станат заложници на лихви. Смята се, че броенето на пари по здрач става опасно заради силата на тъмните сили. Тези, които не могат да устоят и започват да броят пари, са заплашени от многобройни разходи, свързани с влошаване на благосъстоянието. Броенето на пари вечер и незабавното закупуване на ненужни или незначителни стоки с последните спестявания води до бедност. Броенето на дребните и харченето им за лоши навици води не само до финансови проблеми, но и до влошаване на благосъстоянието, съобщава Актуално.

Нашите предци са вярвали, че броенето на парите вечер, за да ги дадат назаем, обещава бедност. Ако дадете вашите финанси след залез слънце, тогава финансовият късмет ще отиде при този, на когото са прехвърлени тези пари. Преброяването на парите вечер може да блокира финансовия поток, така че е по-добре да отложите всичко до сутринта или да ги броите в часове, когато залязващото слънце все още не е докоснало хоризонта.

Пари след броене също не трябва да се харчат. Категорично е невъзможно да броите парите на други хора вечер, в противен случай финансовият късмет ще се отвърне. Върнатите пари, ако се е случило, се оставят до сутринта, където длъжникът ги е оставил. Те се покриват с кърпа или отгоре се поставя паричен талисман. По-добре е да преброите парите сутринта или да отложите възстановяването до деня. Друго суеверие казва, че броенето на пари вечер води до зли очи, което може да възникне заради завист. Вечерта в къщата може да бъде не само цялото семейство, но и поканени гости. Ето защо парите обичат тишината и деня.

По публикацията работи: Пламена Сутева