Пиян мъж кара бясно и блъсна в стълб кола, пълна с хора, сред които и 16-годишен

377

Инцидентът е от родното Черноморие. Водачът на автомобила е мъж на 34 години, който нямал шофьорска книжка, но въпреки това шофирал из бургаските улици. С него се возели още 3-ма мъже на възраст от 16 до 26 години. За щастие няма сериозно пострадали. Ранените били прегледани и освободени за домашно лечение

На 1 април около 21.14 ч. на кръговото кръстовище на бургаските улици „Захари Стоянов“ и „Тодор Александров“, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (дъжд) и употреба на алкохол от страна на водача, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътен ел. стълб, лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 34-годишен мъж.

Става въпрос за неправоспособен водач, непритежаващ шофьорска книжка. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел 1,31 промила.

С автомобила се придвижвали още трима мъже от бургаския квартал „Горно Езерово“ на възраст от 16 до 26 години.

От ПТП пострадали: водачът на автомобила (получил контузни рани на долната устна и дясната област на главата, прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота), както и двама от спътниците му (същите с контузии на главата и крайниците, са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота).