Пет мъже и жена, на възраст от 15 г. до 52 г., бяха спипани докато крадат метал от бивш млекопреработвателен завод

189

Опитът за кражба е осъществен в град Лом, като полицаи са го осуетили. На място са заловени шестима души. Групата е опитала да открадне метални профили от бившия завод

Шестима криминално проявени от ломския кв. „Моминброд“ са задържани за опит за кражба на метални профили от бивш млекопреработвателен завод в крайдунавския град. Това съобщиха за медия „Нова Вест“ от пресцентъра на полицията.

На 24 март в РУ Лом постъпил сигнал за извършваща се кражба в сграда на бивш млекопреработвателен завод. На място служители на група за охрана на обществения ред на РУ Лом установили 6-ма жители на ломския кв. „Моминброд“, криминално проявени, 5 мъже и жена, на възраст от 15 г. до 52 г.

При направения оглед е установено, че те са направили неуспешен опит да извършат кражба на метални профили, като пристигналите на място полицейски служители осуетили престъплението.

По случая са иззети веществени доказателства и е образувано досъдебно производство. На шестимата е наложено задържане за срок от 24 часа в РУ Лом. Работа по случая и документирането на престъпната им дейност продължава.